به گزارش خبرنگار مهر، خداوند در قرآن کریم به شدت ربا را نهی فرموده و ربا خواری را جنگ با خدا می داند.
عدم ربا خواری یکی از قواعد مهم اسلامی درعرصه های مختلف اقتصادی است.
در قبل از انقلاب ربا خواری یکی از شیوه های رایج در بانک ها بود، اما پس از انقلاب اسلامی به دلیل ماهیت اسلامی انقلاب قانون بانکداری بدون ربا در سال 62 در مجلس تصویب شد و در سال 63 به مرحله اجرا گذاشته شد تا زمینه های شکوفایی اقتصاد و اشتغال پایدار را فراهم کند.
بانکداری اسلامی راه میان بر جهش اقتصادی است
معاون ادره شعب بانک ملی خراسان جنوبی در گفتگو با مهر اظهار داشت: افزایش تولید و اشتغال از برکات مستقیم بانکداری اسلامی است.
حسن رضا یزدانی با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نظام بانکی کشور ربا بود، گفت: هدف اصلی انقلاب اجرای اسلام بود واز آن جایی که اسلام به شدت ربا و نزول را حرام کرده است در سال 62 قانون بانکداری بدون ربا تصویب شد و در سراسر کشور مورد اجرا قرار گرفت.
وی افزود: از آن زمان به بعد بانک ها در قالب عقود 14 گانه اسلامی به مشتریان خود خدمات ارائه می کنند و این قانون حدود 27 سال است که در نظام بانکی کشور اجرا می شود.
به گفته وی، یکی از نواقص این قانون در حال حاضر عدم اجرای عقود به طور کامل است که ریشه در عدم آگاهی مردم و یا عدم تبلیغات مناسب برخی بانک ها است.
معاون اداره شعب بانک ملی بیان کرد: پرداخت سود حقیقی به مشتریان، قابلیت عرضه در فرا بورس و عدم بلوکه شدن سپرده های افرادی در حساب های سرمایه گذاری بلندمدت از ویژگی های عقود اسلامی جدید است.
کار مولد راه حل عملیاتی کردن اقتصاد اسلامی است
سرپرست شعب بانک کشاورزی در گفتگو با مهر بیان داشت: محور بانکداری اسلامی اقتصاد تولیدی است.
علی دشت بیاضی با بیان اینکه بانکداری اسلامی مستلزم تغییردر شرایط برخی عقود قرض الحسنه است، گفت: دولت برای بانکداری اسلامی طرح هایی ازجمله اصلاح برخی عقود، کاهش نرخ سود بانکی و کنترل شاخص تورم پیش بینی کرده است.
وی بیان کرد: یکی از اصول اساسی در بانکداری اسلامی بانکداری بدون ربا است.
وی افزود: پیاده کردن اقتصاد اسلامی در کشور به وسیله متولیان عرصه اقتصاد از جمله بانک ها نظام را به یک حکومت اسلامی ایده ال نزدیک کرده و زمینه های اشتغال پایدار را فراهم می کند.
سرپرست شعب بانک کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: بانکداری اسلامی گامی در جهت توسعه اقتصادی کشور بوده و از وابستگی بیمار گونه اقتصاد کشور به سایر کشورها جلوگیری می کند.
دشت بیاضی ادامه داد: بانکداری اسلامی واجرای قانون بانکداری بدون ربا در سالم سازی اقتصاد وجلوگیری از تورم موثر بوده و زمینه های اشتغال پایدار را در کشور فراهم می کند.
اشتغال پایدار ثمره بانکداری اسلامی است
امام جمعه بشرویه در گفتگو با مهر اظهار داشت: بانکداری اسلامی از عوامل پویایی اقتصاد است.
حجت الاسلام محمد شمس الدینی افزود: معاملات و تجارت اسلامی یکی از مباحثی است که اسلام به آن اهمیت زیادی داده است و آیات زیادی پیرامون این موضوع نازل شده است.
وی تصریح کرد: اسلام ربا رابه دلیل ضرر و زیان یکی از طرفین معامله حرام کرده است و بر طبق همین اصل محور بانکداری اسلامی بانکداری بدون ربا است.
حجت الاسلام شمس الدینی گفت: یکی از ضروریات اجرای قواعد شرعی بانکداری اسلامی است.
نظر شما